Då bör du ringa en flyttfirma och dessa frågor bör du ställa

En flytt är en stor händelse som generellt sett inte inträffar särskilt många gånger under en livstid. Oavsett om flyttlasset går till andra sidan staden eller till en annan ände av landet, är det aldrig för tidigt att börja planera för flytten. Kontakta flera olika flyttfirmor så fort du känner till att du kommer flytta. På så vis får du tillräckligt med tid för att begära in flera kostnadsförslag och underlättar processen att välja rätt flyttfirma för just dig och din familj.

En tumregel är att ta kontakt med flyttfirmor åtminstone sex till åtta veckor i förväg. En duktig flyttfirma kan hjälpa dig med planeringen av flytten och samarbete med dig för att ta fram en plan som är anpassad för dina specifika behov.

Det är viktigt att du gör efterforskningar innan du väljer flyttfirma. Det finns många duktiga flyttfirmor att välja mellan på marknaden, men det finns även mindre seriösa aktörer. En snabb googling bör räcka för att ge dig tiotals, om inte hundratals flyttfirmor att välja och vraka mellan. Det är dock bara en liten andel av dessa som passar dig som handen i handsken.
Viktiga frågor att ställa till din flyttfirma
Genom att ställa följande två frågor kan du säkerställa att du väljer en flyttfirma med erfarna och kunniga medarbetare:

Jag kan behöva en plats att förvara mina tillhörigheter. Har ni tillgång till förvaring i närheten av den bostad jag flyttar från och den bostad jag flyttar till?
Professionella flyttfirmor har ofta tillgång till lokaler som möjliggör säker förvaring av ditt bohag. De visar dig dessutom gärna runt i lokalen.

Gör ni ett hembesök för att ta en titt på bohaget och tillkommer i sådana fall en kostnad för denna?
Det är mer eller mindre standard inom flyttbranschen att man gör ett hembesök före flytten för att inspektera det bohag som ska flyttas. Detta är också det första steget du bör ta när du ska välja flyttfirma. Alla professionella flyttfirmor gör hembesök för att kunna ge ett tillförlitligt kostnadsförslag. Genom att göra detta får de även en bättre möjlighet att tillsammans med dig ta fram en flyttplan som är skräddarsydd för just dina behov. Om din flyttfirma inte vill besöka dig bör dina varningsklockor ringa.

Ta dig tid att gå igenom dessa bägge frågor med din flyttfirma innan du gör ett val. Tänk också på att duktigt flyttföretag ska lindra din stress och inte förvärra den.